Co jsou to gelové nehty?
·         Vytvoření se umělým nanášením vrstev speciálně upraveného gelu na váš nehet
·         Na povrchu nehtů se gel přichytí a dále tvaruje do vysněné podoby
·         Dá se to naučit a můžete si tvarovat nehty sama doma
·         Musíte vlastnit sadu na vytváření gelových nehtů
·         Gelové nehty se vytvářejí podle daných šablon
·         Trvá to poměrně dlouho, než se to naučíte
·         Každá aplikace gelových nehtů je poměrně zdlouhavá
nehtový design

Jaký je poté postup celé aplikace gelových nehtů?

1.       Nejprve je důležité nehty dobře připravit. Je důležité, aby byly poměrně krátce zastřižené a abyste neměla kůžičku nehtů moc dlouhou, ideálně ji zatlačte pod kůži. Nehty musí být zpilované do matného odstínu nehtu.
2.       Poté si musíte připravit jednotlivé tipy na nehty, tedy takové malé protézy, které se lepí na nehet, takové prodloužení nehtu. To musíte nalepit tak, aby se vám pod umělým nehtem nevytvořily bublinky. Ty nevypadají dobře, a navíc by vám do nehtu mohly zanést plíseň. Proto musíte nehty nalepit od konce nehtu po špičku, a to pod úhlem pětačtyřiceti stupňů.
3.       Nehet musíte zastřihnout a zpilovat. Nesmí být vidět přechod mezi nehtem a umělým nehtem. Na nehet potom nanesete první vrstvu speciálního primer laku, která je tam proto, aby vlastní gel na nehet přilnul a neodchlipoval se.
4.       Gel se na takto připravený nehet nanáší od středu a dorovnává se do stran, aby usnadnil modeláž. Tento gel se poté, až dosáhnete toho nejlepšího tvaru, vytvrdí pomocí UV lampy. Na to, jak dlouho to trvá, máte návod v každé sadě. To totiž záleží nejenom na typu gelu, ale také na výkonnosti UV lampy.
modré gelové nehty
5.       Poté přichází na řadu tvarování do určité finální podoby. Například pokud chcete zakulacené nebo špičaté nehty, musíte zbrousit gel tak, aby vypadal přirozeně.
Pak už je na řadě jenom vaše zdobení. Můžete například použít kamínky nebo razítka.